Hooggevoelig

 

Als je hooggevoelig / hoog sensitief / HSP (high sensitive person) bent, voel je eenvoudig gezegd meer dan gemiddeld. Prikkels van buitenaf (zoals bijv. licht, geluid, drukte) komen sterker bij je binnen. Je eigen gevoelens ervaar je meestal intenser. Ook kan je gevoelig zijn voor sfeer, energie en gevoelens van andere mensen. Soms neem je helder waar door bijvoorbeeld te kunnen voelen op afstand of in de tijd of kan je contact maken met overleden mensen of andere wezens die niet in een lichaam zijn.

 

In onze maatschappij word je meestal niet geleerd om met gevoelens en gevoelig zijn om te gaan. De nadruk ligt veel meer op denken, doen en presteren. Ik denk dat gevoelig zijn eigenlijk veel meer de natuurlijke staat van zijn is en dat door de nadruk op denken en doen mensen het contact met hun gevoelige natuur vaak zijn verloren.

 

Niet weten hoe met je gevoelig zijn om te gaan, kan zich uiten in onzekerheid, je in de war voelen, overmatig piekeren, stress en soms ook met overmatig in je hoofd leven.

 

Ik ben zelf zeer gevoelig en heb met de nodige moeilijkheden geleerd mijzelf hierin te begrijpen, te waarderen en beter voor mijzelf te zorgen. Ik ervaar mijn gevoeligheid nu als een van mijn grootste krachten. Met veel liefde begeleid ik als ervaringsdeskundige andere mensen in het leren omgaan met hun gevoelens. Mijn gevoelig zijn blijkt mijn talent te zijn.

 

Voor het leren omgaan met je gevoeligheid is het belangrijk om een stevige basis in jezelf te ontwikkelen en je goed met jezelf te verbinden. Je zou ook kunnen zeggen dat het belangrijk is om jezelf goed te aarden of echt in je lichaam te gaan. Ik ondersteun je hierbij door op een dieper niveau jezelf te leren kennen, begrijpen en waarderen. Hierdoor groeien je stevige basis en je vertrouwen. Je gevoelens brengen je dan niet meer aan het wankelen, maar je kunt ze ervaren als waardevolle richtingaanwijzers, als kracht en talent.

 

 

Deze pagina delen:


Contact:

Nieuw telefoonnummer! 06-52053194

lea@helderbewustzijn.com

 

Vind mij op facebook: