Volle maan 18 mei: Leren groeien door innerlijke weerstand

Lea van der Eem

Mei 2019

 

 

De volle maan brengt oude energie in jou naar boven die lang heeft vastgezeten. De dagen voor de volle maan zal je merken dat er veel thema’s, waarin jij je aan het ontwikkelen bent, worden aangeraakt. Als het vastzit, is het gestopt met stromen. Stroming stopt, als er weerstand is en als de energie lang heeft vastgezeten, was de weerstand groot.

De volle maan van zaterdag 18 mei brengt jou diep in oude weerstanden en nodigt je uit om weerstand en wrijving niet langer te zien als iets negatiefs, maar als mogelijkheid tot groei.

 

 

Weerstand = mogelijkheid tot groei

 

Wrijving ontstaat als je aan iets vast blijft houden, terwijl het eigenlijk niet (meer) bij je hoort. Want waar het schuurt, hou je vast aan energie, een gewoonte, situatie of persoon, die niet meer past. Je houdt nog vast, terwijl het eigenlijk tijd is om verder te gaan en te groeien.

Als je toch aan het oude vasthoudt, zal het gevoel van wrijving steeds sterker worden. Net zolang tot je wel stappen neemt.

De maan laat jou voelen waar jij nog vasthoudt aan dat wat klaar is om losgelaten te worden.

 

 

Verdiepen verbinding met jezelf

 

Weerstand geeft ook aan dat je de verbinding met je diepere zelf bent verloren.

Soms kom je door het verlies van die verbinding in de doe-stand terecht. Dan werk je hard, geef je veel energie, doe je wat er gevraagd wordt en raak je steeds verder bij jezelf vandaan. Je bent uit jouw natuurlijke stroom en vroeg of laat stagneert de boel.

 

In andere gevallen kom je door het uit-verbinding-met-jezelf en afgesloten van jouw stroom zijn, in een passieve staat terecht en ontstaat er stilstand.

 

Het opmerken van innerlijke weerstand geeft dus een mooie (maar wel uitdagende!) mogelijkheid om naar binnen te keren, dieper in jezelf te gaan en daar te zien en voelen wat er in jou te leren, loslaten en groeien is.

Hierbij blijft het, zoals altijd, zaak om uit de verhalen te blijven die je hoofd maakt en jezelf uit te nodigen te kijken vanuit een ruimer bewustzijn.

 

 

Overweldigd door de hoeveelheid lessen

 

Wij leven in een tijd van ontzettend veel beweging en energieverschuivingen. Het is intens en uitdagend. Op veel verschillende gebieden in je leven komt weerstand naar boven, omdat er zoveel lessen te leren zijn.

Dit kan als overweldigend aanvoelen. Zoveel tegelijk dat je door de bomen het bos niet ziet. Soms kan je niet overzien waar je moet beginnen en dat kan verlammend werken. Als dit ook bij jou gebeurt: het is oké, het hoort bij het proces. Soms lijken we even vast te zitten. Ook dat is een waardevolle ervaring in je lessen van leven in de dualiteit. Je mag dit herkennen voor wat het is zonder oordelen en met liefde.

 

 

Samenwerking gezonde mannelijke en vrouwelijke energie

 

Wat is er nodig om op een goede manier om te gaan met jouw innerlijke weerstanden, als de ‘oplossing’ niet ligt in passiviteit door je overweldigd voelen (oude, verzwakte vrouwelijke energie) en ook niet hard werken en ‘doen’ zonder verbinding met jezelf (oude, verzwakte mannelijke energie).

 

Gezonde vrouwelijke energie heeft het vermogen om naar binnen te gaan en diep te doorvoelen. Zij maakt gebruik van haar intuïtie en heldere vermogens om te zien en voelen wat er wringt en stagneert. Om vervolgens innerlijk te weten wat er nodig is voor een betere doorstroming.

 

Gezonde mannelijke energie is aanwezig en stevig geaard en geeft de vrouwelijke energie een veilige bedding voor dit proces van de diepte ingaan.

 

Wanneer de gezonde vrouwelijke energie de verbinding in zichzelf herstelt en haar aanwezigheid naar een diepere laag brengt, gaat energie weer stromen en ontstaan geïnspireerde ideeën.

 

De gezonde mannelijke energie geeft deze stroom richting door stappen in de buitenwereld te zetten. Zo kan er fysieke vorm ontstaan, worden energie en ideeën geaard en onderneem je geïnspireerde actie.

 

De mannelijke en vrouwelijke energie kunnen niet zonder elkaar en vullen elkaar aan. Ieder mens heeft beide energieën in zich.

 

De volle maan van 18 mei stimuleert en ondersteunt je om jouw innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie op weer een diepere laag te leren kennen, begrijpen, helen, in balans brengen en te laten samenwerken.

 

 

 

Wil je meedoen met de volle maan healing op zaterdag 18 mei?

 

Tijdens deze healing wordt oude, vastzittende energie in beweging gebracht, zodat deze gaat stromen en kan worden afgevoerd. De energie van de volle maan kan makkelijker door jou heen werken en er komt meer ruimte voor de energie van jouw ziel. De energie van de healing brengt jou op diepere lagen in jezelf dan waar jij alleen kan komen, ondersteunt in jouw groei en ontwikkeling en brengt jou verder op je pad.
Je innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie, en hun samenwerking, ontvangen heling.
Daarbij word je meer bewust van de energetische processen die zich in jou afspelen en zullen er puzzelstukjes op hun plek vallen.

 

Tijd: 20.00 – 20.45 u

Plaats: Thuis op je eigen fijne plek.

Bijdrage: € 15,-

  


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07