Venus retrograde: triggeren van thema eigenwaarde

Oktober 2018

Lea van der Eem

 

 

 

Tijdens deze Venus retrograde van 5 oktober tot 16 november zal je getriggerd worden op het thema eigenwaarde. Venus gaat maar eenmaal per 18 maanden retrograde, dus je mag dit serieus nemen. Als je de lessen die zich aandienen onder ogen kan zien, heb je de mogelijkheid om enorm te groeien in jouw gevoel van eigenwaarde.

 

 

Triggeren in pijnpunten

 

Allereerst kan je door situaties en mensen getriggered worden op oude pijnpunten van je niet gezien, gerespecteerd en gewaardeerd voelen. Wanneer jij je niet gezien voelt door je omgeving, zegt dat iets over jouw gevoel van eigenwaarde op dat gebied in je leven.

 

 

Uitnodiging tot groei

 

Dit triggeren is niet om jou dwars te zitten en het is niet de bedoeling dat je dit persoonlijk opvat en “in het verhaal gaat”. Zoals je misschien ondertussen weet, mag je elke keer dat je in je hoofd gaat en een verhaal maakt over de situatie, je daar weer los van maken en jezelf uitnodigen om dat wat er gebeurt te bekijken vanuit een hoger, ruimer, weidser perspectief. Alles wat je krijgt aangereikt van het universum geeft jou de mogelijkheid je bewustzijn te laten groeien, je te verdiepen in jezelf en je lessen te leren.

 

Ook al ben je al jaren bezig met het thema eigenwaarde en ben je hierin enorm gegroeid, toch is deze retrograde ervoor bedoeld die situaties aan te stippen waarin jij nog verder kan groeien. Daarbij mag je op een dieper niveau gaan ervaren en echt voelen hoe eigenwaarde aanvoelt.

 

Door een (pijnlijke!) ervaring in mijn eigen leven deze retrograde en bovenstaande toe te passen, kon ik opeens meer zakken in mijn lichaam en ervaren hoe de energie van eigenwaarde aanvoelt: fijn, zacht, stromend en tintelend. Het is levensenergie en nodigt uit tot ontspannen en genieten en is tegelijkertijd een bron van kracht, inspiratie en creativiteit.

 

 

Weggeven eigenwaarde

 

Hoe je het ook went of keert, we hebben in dit leven veel van onze eigenwaarde weggegeven. We hebben ons aangepast, klein gemaakt, zijn onzeker geworden, bij onszelf weggegaan, hebben over grenzen laten gaan, laten ons haasten en onder druk zetten en blijven maar begripvol voor de ander, ook als wij zelf op onze pijnpunten worden geraakt.
Allemaal signalen dat ons gevoel van eigenwaarde nog heling kan gebruiken.

 

 

Groeien eigenwaarde

 

Tijdens alle spirituele ontwikkelingen die gaande zijn, hoe mooi ook, kunnen we nog weleens voorbijgaan aan deze zo nodige basis van gevoel van eigenwaarde. Belangrijk dus om de lessen tijdens deze retrograde onder ogen te willen zien. Dat is soms even moeilijk, maar als je hierin investeert, zal het je veel brengen.

 

Door het groeien van je eigenwaarde lossen veel ‘problemen’ vanzelf op: je voelt je zekerder, je hebt meer vertrouwen, je grenzen zijn duidelijker, je blijft makkelijker bij jezelf, je bent beter geaard, je energie stroomt beter, je zorgt beter voor wat jij nodig hebt, je doet dingen in een tempo dat jou een goed gevoel geeft, je ontslaat jezelf van het dragen van lasten van andere mensen en je energieveld schoon en helder houden wordt een prioriteit.

 

 

Uitdaging om bij jezelf te blijven

 

Ook kan je in deze periode worden uitgedaagd om je, door de zienswijzen van andere mensen, niet uit jouw gevoel van eigenwaarde te laten trekken. Maar om juist steviger in jezelf te blijven en bij wat voor jou goed en juist voelt.
Let maar eens op de komende weken of je dit herkent. Je mag oefenen in het aangeven van je grenzen op een liefdevolle, maar wel duidelijke manier.

 

 

Spiegels van jouw ontwikkeling

 

Tijdens deze retrograde zal ook gespiegeld worden waar jouw eigenwaarde wel ‘op orde’ is. Ook dat is fijn om je bewust van te zijn. Mensen zullen je laten weten wat ze aan jou waarderen en dat ze je zien in wie je werkelijk bent. Ontvang al die mooie spiegelingen maar ten volle! Je mag genieten van het zien van de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt, de stappen die je hebt gezet en waar jouw gevoel van eigenwaarde is gegroeid.

 

 

Mogelijkheid tot helen

 

Als je geraakt wordt in oude pijn, schrik dan niet, en weet dat het een kans is om jouw eigenwaarde verder te helen. Als je het aandurft om je lessen onder ogen te zien, zal je versteld staan van jouw groei in eigenwaarde na deze periode.

 

Wil jij ook heling ontvangen op het thema eigenwaarde, dieper afdalen in jezelf en jouw gevoel van eigenwaarde laten groeien en dieper verankeren?


Doe dan mee met de afstandshealing “Eigenwaarde” op donderdag 8 november 2018 om 20 u.  Klik hier voor meer info en om je aan te melden. Te ontvangen vanaf je eigen fijne stoel.

 

 

Lea van der Eem

(Met dank aan Kari Samuels voor informatie over de Venus retrograde)

 

 

Deze pagina delen:


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07