Mercurius Retrograde in maart: Tijd voor rust, bezinning en verdieping

Lea van der Eem

Maart 2019

De afgelopen maanden is de energie bijna non-stop in beweging geweest, met maar korte rustpauzes tussendoor. Dat kan het gevoel hebben gegeven dat je steeds maar door en verder moest, terwijl je te weinig ruimte kreeg om echt op adem te kunnen komen.

 

Gelukkig is die ruimte er in maart wel. Dat is een goede maand om je aandacht weer op jezelf te richten, naar binnen te keren en rust en tijd voor jezelf te nemen. Tijd om de verbinding met jezelf te verdiepen en even afstand te nemen van stappen voorwaarts willen zetten.

 

Vanuit die verbinding met jezelf komen de stappen vooruit vanzelf weer. Dat zijn dan geen bedachte stappen, vanuit je hoofd of omdat het moet, maar het is geïnspireerde actie, vanuit de verbinding met je ziel.

 

 

Doordat Mercurius weer retrograde loopt van 5 tot 28 maart, is het makkelijker om deze zo nodige rust inderdaad te kunnen nemen. In deze periode word je in de energie ondersteund om een pas op de plaats te maken, rust in te bouwen en je aandacht weer naar binnen te keren. 

 

Het word je makkelijker gemaakt om terug te schakelen naar een lager tempo, uit de doe-modus te komen, hard werken en dingen voor elkaar krijgen vanuit wilskracht weer los te laten en je verbinden met de goddelijke bron en stroom.

 

In deze periode is het handig om er rekening mee te houden dat dingen anders gaan dan je had gepland, er vaker dingen kapotgaan, elektrische apparaten vaker storingen hebben en dat je computer wat langzamer kan zijn juist op het moment dat jij haast hebt 😊.


Tijdens een Mercurius retrograde worden er ook meer afspraken gewijzigd, verzet of afgezegd dan anders.

Ook is het goed om extra aandacht aan communicatie te besteden omdat er eerder misverstanden ontstaan. Beter dus om even te bellen bijvoorbeeld en extra te checken of jullie elkaar echt goed begrijpen, dan te whats-appen.

 

Fijn dus om de komende weken heel veel tijd in te bouwen om de verbinding met jezelf te maken en om de ruimte te hebben als dingen anders lopen dan gepland. Herinner je maar hoe fijn het is om flexibel te kunnen zijn en mee te stromen met wat er wil gebeuren.

 

 

Dankjewel Mercurius, voor je wijze lessen in rust, verdieping en vertrouwen in de goddelijke stroom en timing.

 

 


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07