Hoge energie dagen in de nieuwe tijd

 

Door Lea van der Eem.

November 2017

 

Herken jij je in de woorden lichtwerker, nieuwetijdsman of –vrouw, “devine changemaker”, “empath” of hooggevoelig?
Bewandel jij het pad van bewustzijn en ben je de laatste jaren steeds gevoeliger en bewuster geworden? Dan merk je waarschijnlijk dat je op sommige dagen (intense) gevoelens ervaart, zonder dat je precies begrijpt waar deze gevoelens vandaan komen.

                         

             

Energie veranderingen op aarde

 

De energie op aarde is aan het verschuiven naar een hogere trillingsfrequentie: het algemene niveau van bewustzijn gaat omhoog. Dit proces wordt ook wel de overgang naar de nieuwe aarde genoemd of de verschuiving van de derde naar de vijfde dimensie (of verder).
De oude wereld, de derde dimensie, is gebaseerd op dualiteit en beperkende overtuigingen. Die energie voelt zwaarder en dichter en resoneert met woorden als angst en macht. De nieuwe energie heeft een hogere trillingsfrequentie en resoneert met woorden als licht, liefde, vertrouwen, bewustzijn, vrijheid en ruimte.
Voel maar eens in je lichaam, of je alleen al door het lezen van deze woorden, het verschil in energie kan voelen.

 

 

Invloed

 

Er zijn allerlei factoren van invloed op deze energieverschuiving. Zo hebben bijvoorbeeld de stand van planeten en sterren en de cyclus van de maan invloed op de energie op aarde. Ook als er verhoogde energie is op de zon en zij door zogeheten “zonnestormen” meer energie naar de aarde zendt, heeft dat invloed. En zo zijn er meer factoren die van invloed zijn op het leven op aarde. Zonder dat jij je dit misschien bewust bent, ontvang je deze energie.

 

Of en hoeveel jij hier van merkt, heeft te maken met hoe gevoelig en bewust je bent en met welke energieën jij resoneert.

 

 

Hoge energie dagen

 

De verschuiving van de energie op aarde is een langdurig proces. In stappen komt er nieuwe energie naar de aarde die de oude energie los trilt. Op sommige dagen komt er veel nieuwe energie jouw systeem binnen, op andere dagen is het rustiger. Soms komt er zoveel energie, dat het moeilijk te verwerken is voor jouw lichaam. Zij kent de nieuwe energie nog niet en heeft tijd nodig om deze te kunnen ontvangen en aarden. Je lichaam heeft tijd nodig om zich opnieuw af te stemmen.

Daarnaast is de oude energie is er ook nog. De nieuwe energie botst als het ware tegen de oude energie aan. Zo wordt de oude energie aangeraakt en kan daardoor los trillen. De losgetrilde energie komt dan in jouw bewustzijn en gevoelswereld. Je kan bijvoorbeeld gevoelens als pijn, angst, verdriet, boosheid, machteloosheid en alleen zijn ervaren, gevoelens die soms als (levens)lang in jouw energie lagen opgeslagen. Dit is een intens proces van doorvoelen en loslaten.

 

 

Gevolgen van hoge energie dagen

 

Dit zijn veel voorkomende gevoelens op hoge energie dagen bij mensen die meetrillen op de energie van de nieuwe tijd:

 • ·         Je heel moe voelen.
 • ·         Druk / stress / onrust in je lichaam, gevoel van te weinig tijd.
 • ·         Het gevoel “vol” te zitten, over te lopen.
 • ·         Intenser voelen, gevoelens die opeens heel hoog oplopen (en soms “openbarsten”).
 • ·         Elkaar snel afwisselende gevoelens.
 • ·         Een vol / warrig / troebel hoofd, hoofdpijn.
 • ·         Gespannen spieren in rug, nek en schouders.
 • ·         Energie hoog in het lichaam: borst en hoger.
 • ·         Spanning rond het middenrif.
 • ·         Benauwd voelen, niet diep kunnen ademen, strakke band rond borst.
 • ·         Spanning in / geïrriteerde / opgezette keel.
 • ·         Niet goed kunnen aarden of “zakken in je lichaam”.
 • ·         Zwaarte in je lichaam. 

 

 

Omgaan met hoge energie dagen

 

Tijdens de hoge energie dagen, zal je waarschijnlijk merken dat het lastig is je normale dagelijkse bezigheden door te laten gaan. Vooral als je gewend bent te leven vanuit de oude manier, de “doe en denk modus”, de overlevingsstand en wilskracht en niet vanuit verbinding met je innerlijke bron.
Als je toch op de oude manier doorgaat, heb je eerder de hierboven genoemde “klachten”.

Wat werkt ondersteunend voor het soepeler laten doorstromen van de nieuwe energie?

 

Ontspanning

Je kan de nieuwe energie makkelijker ontvangen en de oude energie loslaten als je lichaam ontspannen is. Geef jezelf zoveel mogelijk rust, stilte, tijd alleen en ruimte. Alles wat jou een ontspannen gevoel geeft, waar jouw hoofd leeg van wordt en waardoor jij bewust in je lichaam aanwezig kan zijn werkt ondersteunend. Luister maar naar de signalen van je lijf.

  

Begrip

Het  werkt verlichtend om meer te begrijpen van wat er op energieniveau gebeurt. Begrip laat meer licht schijnen en geeft daarmee helderheid. 
We hebben als mens regelmatig bevestiging en uitleg nodig om te durven vertrouwen op wat we voelen. Via internet kan je jezelf op de hoogte houden van het “energetische nieuws”. (Dat is overigens het enige nieuws dat ik volg en interessant vind J.) Voel zelf maar welke berichten resoneren met jouw energie en waar jij “lichter” van wordt. Voor tips over het energetische nieuws klik hier.

 

Vertrouwen en overgave

Op hoge energiedagen kunnen er allerlei gevoelens omhoog komen die als “moeilijk” aanvoelen. Het fijnste is om je niet te verzetten, maar je, goed geaard, over te geven aan de stroom. Ook al zie je misschien (nog) niet de diepere bedoeling of het grotere geheel, ook deze stroom heeft iets goeds te brengen. De energie is niet te sturen, slechts te geleiden of kanaliseren. Je mag je overgeven en vertrouwen op het proces.
De rustige dagen komen vanzelf weer.

 

Liefde

Het werkt altijd het beste als je liefdevolle aandacht geeft aan alles wat je in jezelf tegen komt. Zo is het ook op hoge energie dagen. Je mag lief zijn voor jezelf.

 

Liefs

Lea

 

Herken jij je in dit artikel en wil jij begeleiding ontvangen bij het omgaan met alle instroom van de nieuwetijdsenergie? 

Regelmatig verzorg ik groepshealings op afstand. Vooral de healings 'Aarden van de nieuwetijdsenergie' sluiten hier mooi bij aan.

Wil jij graag begeleiding tijdens zo'n hoge energiedag? Dan is de audio opname 'Omgaan met hoge energiedagen' waarschijnlijk iets voor jou. In deze opname word je begeleid om al die binnenkomende energie te geleiden door je lichaam; om de energie te kanaliseren. Daardoor voelt de nieuwe energie niet langer als chaotisch en onrustig. Door je lichaam als kanaal te gebruiken, verbind je je met je lijf. Je raakt meer geaard. Tegelijkertijd word je verbonden met je innerlijke rust en stevigheid.

Door de opname te bestellen, krijg je direct toegang en je kan hem zo vaak luisteren als je wil.

 


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07