Het leven van een Lichtwerker

 

Door Lea van der Eem.

September 2017

 

 

Een lichtwerker heeft de missie om meer licht, liefde en bewustzijn op aarde te brengen.
Dat lijkt een mooi en makkelijk proces, maar als jij een lichtwerker bent, is het zeer waarschijnlijk dat jouw leven de laatste jaren juist zwaar is geweest en dat je intense innerlijke processen hebt doorlopen. De laatste jaren zijn de energieverschuivingen op aarde heftig geweest.
Alle donkere energieën en oude patronen moeten onder ogen worden gezien. Oude vastzittende energieën worden losgetrild en komen naar boven. Het is de bedoeling deze oude energieën te omringen met liefde en bewustzijn. Zo komt er licht in duisternis.

 

Oude, donkere energieën (zoals angst, boosheid, pijn, onmacht)  hebben een lage trilling. Zij zijn wat dichter en voelen daardoor zwaarder aan. “Nieuwe” energieën (zoals vrijheid, vertrouwen, licht, liefde, bewustzijn, eenheid) hebben een hogere trillingsfrequentie en voelen letterlijk lichter. Voel maar eens of je het verschil in oude en nieuwe energie kan ervaren, alleen al door het lezen van deze woorden.

 

Tijdens het proces van brengen van meer licht, loop je tegen allerlei 'obstakels' aan. Hindernissen die je makkelijk doen laten vergeten wie je werkelijk bent.

 

Hieronder kan je lezen over de mogelijke ‘obstakels’ die jij tegenkomt op jouw pad. Ik hoop dat dit lezen je steun, begrip en vertrouwen geeft.

 

 

Niet echt op aarde willen zijn

 

Lichtwerkers zijn vaak heel gevoelige mensen en afgestemd op verfijnde energie. Regelmatig voelen de energieën op aarde als onveilig, hard of ruw en niet passend bij jouw energie. Dat maakt dat je hier soms niet echt wil zijn. Je trekt je energie terug uit je lichaam en gaat in je hoofd leven of zelfs (voor een gedeelte) buiten je lichaam 'zweven'.

 

Niet volledig in je lichaam aanwezig zijn kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat je grenzen regelmatig worden overschreden. Logisch, want als jij er niet (helemaal) bent, zijn jouw energetische grenzen niet voelbaar. Niet voor jezelf en ook niet voor de mensen om je heen.
Ook kan het zijn dat je het moeilijk vindt om keuzes te maken, om te voelen welke richting je uit wil in je leven of om geïnspireerde stappen te zetten. Dit komt allemaal voort uit een beperkte of slechte verbinding met jezelf.

 

 

Intense gevoelens

 

Als lichtwerker en gevoelig mens ben je 'gelaagd' en kun je diepe gevoelens ervaren. In onze maatschappij is omgaan met 'moeilijke' gevoelens niet bepaald iets wat je wordt geleerd.
Het kan zijn dat je soms wordt overweldigd door intense gevoelens als boosheid, angst, pijn, verdriet. Ook voor de mensen om je heen kan het, door onbegrip, lastig zijn om op een goede manier met jouw gevoelens om te gaan. Als je zelf de ervaring van deze intense gevoelens niet hebt, is het moeilijk je voor te stellen wat dit met je doet.
Deze gevoelens de ruimte en het begrip leren geven die nodig is, is een omvangrijk leerproces op zich.


Ook al ben ik al jaren ervaringsdeskundige in het omgaan met intense gevoelens en begeleid ik ook mensen hierbij, elke keer opnieuw is het weer moeilijk om met bijvoorbeeld intense pijn of  boosheid in mijzelf geconfronteerd te worden. De eerste neiging is al snel: afsluiten, hard worden, terugtrekken. Er is elke keer opnieuw ruimte, tijd en aandacht nodig om weer zacht en open te kunnen worden en met mijn hart aanwezig te zijn bij pijnlijke gevoelens.

 

 

Eenzaamheid

 

Als lichtwerker ben je een pionier. Je brengt bewustzijn naar nieuwe, nog onontgonnen, terreinen. Ook al zijn er veel mensen op aarde met dit proces bezig, toch lijkt het er op dat in het dagelijkse leven iedere pionier in zijn eigen kring of omgeving die vernieuwing probeert te brengen. Zo wordt er nieuw bewustzijn op veel verschillende plaatsen en groepen mensen gebracht. Dit betekent wel dat het kan zijn dat op de plekken waar jij jouw licht verspreidt, je de enige of één van de weinigen bent. Dit kan zorgen voor onbegrip in je omgeving. Het kan ook als eenzaam aanvoelen, omdat jij jouw visie en ontwikkelingsproces niet met de mensen om je heen kan delen. Of omdat je niet wordt herkend in wie je bent.

 

Gelukkig is er door het groeiende bewustzijn en aantal ‘wakkere’ mensen, steeds meer verbinding tussen lichtwerkers mogelijk. Meer hierover kan je lezen in het artikel ‘Lichtwerkers verbinden in kracht’.

 

 

Weerstand

 

Licht brengen kan alleen als je je eerst gewaar bent van de “donkere” plekken. Op donkere plekken is er minder bewustzijn en meer zware energie als angst, pijn, slachtofferschap, enzovoorts. Mensen die in die laag leven zitten niet altijd te wachten op jouw energie. Aan de zware energie is namelijk  ook angst voor verandering verbonden. Angst voor het onbekende en vasthouden aan wat vertrouwd voelt.


Daarbij kan het zijn dat wat jij komt brengen helemaal niet herkend wordt als uitnodiging tot meer licht en bewustzijn. Je weerspiegelt mensen in hun “donkere” plekken en dat kan gevoelens als angst, boosheid of verdriet aanraken en naar de oppervlakte laten komen.
Regelmatig kan je hierdoor als lichtwerker te maken krijgen met weerstand. Als je niet stevig verbonden bent met je eigen kern, kan dit je onzeker maken. Ook kan het maken dat je in conflicten en verwarrende situaties terecht komt.
Maar laat je niet uit het veld slaan! Letterlijk J. Blijf stevig verankerd in je eigen energieveld.

 

 

Eigen schaduwkanten

 

Naast lichtwerker ben je ook gewoon een aards mens met je eigen angsten, pijnen en onzekerheden. Als lichtwerker hoef je zeker niet verlicht te zijn. Je bent gewoon gevoelig voor wat nog niet in het licht staat.
Dit geldt ook voor jezelf! Ook in jou zijn er plekken waar meer bewustzijn mag komen. Ook in jou kan het contact met het licht verder groeien. Denk dus niet dat je niet goed bezig bent wanneer je je eigen donkere plekken ontmoet. Dit hoort erbij. Donkere plekken zijn alleen maar een uitnodiging om je bewustzijn en begrip te verruimen en verder te kunnen groeien.

 

 

Gevoelig

 

Als lichtwerker kan je soms heel gevoelig zijn voor energieën als angst, pijn, enz. Logisch, want doordat jij daar zo gevoelig voor bent, weet je waar het nog donker is en waar er meer licht en bewustzijn mag komen.
Soms voel je energie uit je omgeving zo sterk, dat het lijkt of het je eigen gevoelens zijn. Ze overschaduwen dan jouw eigen licht en je raakt het contact met jouw innerlijke lichtbron kwijt. Dit kan je in de war en onzeker maken.

 

 

Dagelijkse leven

 

Je hebt ook simpelweg te maken met het aardse leven van alledag met alle bijbehorende bezigheden. Zorgen voor je kinderen, werk, het runnen van een huishouden, zorgen voor geld en eten, enz.
Soms ben je zo druk met al die taken dat je vooral aan het 'doen' en regelen bent. In de doe-stand is het moeilijk het contact met je lichaam en je kern te behouden.

Daarnaast kan je innerlijke proces zoveel van je aandacht en energie vragen dat het soms niet meer gaat om alle aardse bezigheden, zoals je die voorheen deed, door te laten gaan. Je hebt meer tijd voor jezelf en je eigen proces nodig. Om goed voor jezelf te zorgen, dien je soms keuzes te maken op het gebied van werk en sociale contacten. Dit wordt niet altijd begrepen door de mensen om je heen.

 

 

Snelle veranderingen

 

Als lichtwerker ben je, meer of minder, fijngevoelig afgestemd op de vernieuwende energieën van de afgelopen jaren. Je intense proces van ontwikkeling, reiniging en groei van bewustzijn gaat maar door en door en door. Steeds dieper. Je dient alles in jezelf onder ogen te zien. Elke keer als je denkt het ergste te hebben gehad en te kunnen uitrusten en genieten van het rustige vaarwater, komt de volgende golf, of misschien wel tsunami, er alweer aan.

Het is innerlijk regelmatig hard werken om bij alles wat zich in jou aandient, liefdevol aanwezig te kunnen blijven. Het is een mooi, maar ook zwaar en vermoeiend proces.

 

 

Lichamelijke klachten

 

Het lostrillen van oude energieën en het verhogen van je trillingsfrequentie kan allerlei lichamelijke klachten veroorzaken.
Veel voorkomende klachten zijn:

  • ·         Vermoeidheid
  • ·         Pijn in onderrug, buik, bekken en heupen.
  • ·         Problemen in spijsvertering. Volle, opgezette buik, moeilijke stoelgang.
  • ·         Spierpijn, stramheid in het hele lichaam.
  • ·         Pijnlijke nek en schouders.
  • ·         Hoofdpijn. (vooral op hoge energiedagen)
  • ·         Pijn, druk of steken rond de hartstreek.
  • ·         Spanning rond de zonnevlecht.
  • ·         Spanning rond het keelgebied.

 

Herinneren wie je bent

 

Als je jezelf al enigszins had gevonden door alle sluiers heen, kan alles wat hierboven is beschreven je daar soms behoorlijk van afleiden. Het maakt niet uit met welke van de bovenstaande punten je te maken hebt, of met een combinatie daarvan.

 

Elke keer opnieuw mag je je herinneren wie je werkelijk bent, door alle zware, versluierende en verwarrende energieën, je aardse persoonlijkheid en alle dagelijkse afleidingen heen.

 

Jij bent een wezen van licht met als taak je eigen licht te vinden en te voeden. Jij mag ontdekken wat jouw unieke manier is van jouw licht Zijn hier op aarde. Het maakt niet uit wat die manier is. 
Het gaat om jou en jouw unieke manier….

 

Het gaat erom je telkens weer te herinneren wie je bent en wat je hier te doen hebt. Jij bent hier om bewustzijn, licht en liefde te Zijn. Het gaat erom dat jij jouw liefdevolle, fijngevoelige energie steeds meer in jouw lichaam brengt en daarmee aardt, op aarde brengt. Je bent van harte uitgenodigd om hier meer en meer echt aanwezig te zijn met wie jij diep van binnen bent.

 

Zorg goed voor jezelf tijdens dit mooie maar uitdagende proces. Wees mild en lief voor alles wat je in jezelf tegenkomt. Rust uit als dat nodig is. En eer jezelf voor je moed dit pad te bewandelen.

 

 

Herken jij je in dit artikel en wil je graag begeleiding ontvangen bij processen die je doormaakt en de gevoelens die je daarbij tegenkomt?

Er zijn veel audio opnames van online groepshealing beschikbaar met uiteenlopende thema's die jou uitleg en inzicht brengen en steun geven bij jouw te doorlopen lessen van de nieuwe tijd.

 

 

Wil jij je graag meer verbonden voelen met andere lichtwerkers / gelijkgestemden?

 

De audio opname ‘Lichtwerkers verbinden in kracht’ is een opname van een online groepshealing waaraan meer dan 100 mensen hebben deelgenomen.

 

Door het luisteren van de opname krijg je toegang tot de energie van de healing.

Je wordt dieper geaard en met jezelf verbonden.

Jij gaat nog meer jouw plek in het veld innemen zoals dit voor jou bedoeld is.

Je gaat meer vanuit jezelf en jouw waarheid leven.

Je hoeft hiervoor niet meer hard te werken en je best te doen, maar dit ontstaat vanzelf.

Vanuit de verbinding met jezelf, verbind je je in energie met de andere lichtwerkers.

Samen aarden we het veld van licht, liefde en vertrouwen.

Door je te verbinden, maak je vanuit gemak de energie krachtiger en meer helder.

Oude thema’s van pijn, onmacht, slachtofferschap, angst, eenzaamheid en je klein en niet gezien voelen, worden verder geheeld.  

 

De prijs van deze opname is €20,-.

 

 

 

 

 

Ervaringen deelnemers:

 

"Wat een fantastische reis is dit geweest. Ik ben er nog stil van... Ik heb zoveel oude pijn mogen opruimen en heb me zo welkom gevoeld. Ik vond het fijn dat ik dit thuis kon doen, onder stem begeleiding van jou. Ik ben intens dankbaar voor deze genezing."

 

"Door de healing ‘Lichtwerkers verbinden in kracht’ ben ik veel meer geaard . Ik kon die aardende energie vaak wel voelen via de natuur, stenen en ook dieren maar niet zo duidelijk in het contact met healers of andere mensen. Via jou lukt dat nu dus wel en dat is een mijlpaal voor mij, dankjewel daarvoor."

 

"Jouw energie kwam bij mij zo sterk binnen dat ik het overgrote deel intens heb gehuild. Fijn dat alle nog vastzittende energie zo bij mij los kon komen en ik van binnen kon opruimen om plaats te maken voor het nieuwe. Zo nodig in de - ik ben klaar ik mag me laten zien - fase waar ik (en velen met mij) me nu in bevind als 2e fase Lichtwerker."

 

"Wat een heerlijke healing was dat. Niet verwacht dat het zoveel zou doen. Dankjewel daarvoor!!!"

 

 

"Ik voelde veel vrede en kracht die mij letterlijk met jouw stem en energie, geaard neerplantte op aarde."

 

 

 

Deze pagina delen:


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07