Herinneren wie je bent

 

Door Lea van der Eem.

September 2017

 

Als (hoog)gevoelig mens is het soms lastig om te leven in deze drukke maatschappij. Er is zoveel te doen en te regelen, er zijn zoveel mensen om rekening mee te houden, zoveel zaken buiten jouzelf, die je aandacht vragen en waar jij jouw aandacht en energie aan geeft. Als (hoog)gevoelig mens is het niet vanzelfsprekend om jezelf op de eerste plaats te zetten. Regelmatig blijft er te weinig energie over voor jou.

Door het contact met jouw innerlijk te versterken en je te herinneren wie je bent, wordt jouw energie steviger, creëer je meer helderheid en zorg jij beter voor jezelf.

 

 

Overnemen van gevoelens

 

Veel gevoelige mensen zijn gewend hun energie buiten zichzelf te richten. Zonder een stevige verankering in jezelf, wordt je energieveld “open”. Het kan het zijn dat je hierdoor gevoelens en energie van andere mensen opneemt in je eigen veld. Gevoelens uit je omgeving gaan dan als eigen voelen en het onderscheid tussen wat jij voelt en wat bij je omgeving hoort verdwijnt.

 

Het kan lijken alsof jij je bijvoorbeeld somber, verdrietig, boos of zwaar voelt, terwijl dat eigenlijk gevoelens zijn die jij van andere mensen of bijvoorbeeld social media hebt overgenomen.
Het kan zelfs zo zijn dat jij in contact staat met gevoelens op diepere lagen van de ander, die (nog) niet in het bewustzijn van die persoon zijn. Wanneer jij je gevoelens deelt en de ander herkent zich er wel in, is het eenvoudiger dit bij de ander te laten. Als de ander zich er (nog) niet in herkent, kan dit de situatie troebel en verwarrend maken en kan je onzeker worden over “jouw” gevoelens.

 

 

Contact versterken met jezelf

 

Door je aandacht en energie op jezelf in plaats van de ander of iets buiten jou te richten, versterk je het contact met jouw energie. Jij gaat meer ontdekken en ervaren wie jij bent. Doordat jouw energie sterker wordt, wordt jouw energieveld “dichter” of meer aanwezig. Dit werkt als een natuurlijke begrenzing: niet zomaar elke energie kan jouw veld meer binnen stromen. Daarnaast wordt het onderscheid tussen jouw gevoelens en die van de mensen om je heen meer helder.
Dit brengt aarding, rust en vertrouwen.

 

Je kan het contact met jezelf versterken door bijvoorbeeld meer tijd alleen door te brengen, regelmatig bewust te ademen, meer aandacht in je lichaam te brengen en door de hoeveelheid prikkels van buitenaf te verminderen.

 

 

Boodschap van een labradoriet

 

Ik ben zelf al heel veel jaren bezig met dit proces van bij mijn eigen energie blijven. Elke keer doen zich weer nieuwe situaties voor, waarin ik word uitgedaagd om dit te oefenen en te versterken. Mijn begrip van dit proces kan zich daardoor verdiepen.
Regelmatig krijg ik hierbij hulp en nieuwe inzichten aangereikt.

 

Zo ook een aantal maanden geleden tijdens een vakantie in Frankrijk. Ik was in een stenenwinkel en werd als een magneet getrokken naar een labradoriet (van ongeveer 15-20 cm hoog, 10 cm breed en 5-10 cm diep). Ik heb al veel vaker labradoriet gezien. Mijn allereerste steen was er zelfs één in de vorm van een hart. Maar nog nooit zag ik er één die zo helder was, met zoveel diepte en letterlijk schitterende kleuren. Het leek wel een waterval van helderheid. Ik vond haar dus prachtig, maar ook te duur (€ 90,-) en heb haar niet gekocht (wat ik nog steeds heel jammer vind!).
Wel heb ik haar bijzondere boodschap ontvangen en die deel ik nu met jou. Als jij dit leest, is hij waarschijnlijk ook voor jou bedoeld :-).

 

 

Herinneren wie je bent

 

“Herinner je wie je bent. Je bent prachtig en stralend. Je hoeft alleen maar te Zijn. Jij bent een spiegel. Zo helder. Je hoeft niets te ontvangen van wat mensen aan je willen geven, als het niet goed voor jou voelt. Je hoeft niets tot je te nemen dat je niet nog stralender maakt. Het is jouw taak om met jouw schitterende, heldere kleuren te weerkaatsen en –spiegelen. Je mag mensen in jouw diepte laten kijken, zodat zij zichzelf kunnen zien.

Als jij vergeet wie je bent, ga je de zware energieën om je heen absorberen en word je zelf zwaar en dof. Het zal je verward maken. Dat is niet de bedoeling. Je hoeft je alleen maar te herinneren wie je echt bent. Je bent net als ik: een heldere spiegel, met oneindige diepte. Met steeds wisselende kleuren als je vanuit een ander perspectief wordt bekeken.”

 

 

Je stralende zelf zijn

 

Elke keer als ik mij zwaar en dof voel, herinner ik me deze labradoriet en haar boodschap. Ik kan herkennen dat ik de zware energieën uit mijn omgeving tot me heb genomen en word eraan herinnerd terug te keren naar mezelf, naar mijn innerlijke kern.
Ik hoef me helemaal niet bezig te houden met de mensen om mij heen en of ze in mijn spiegel willen kijken of niet. Ik mag mijn aandacht richten op mijzelf, zodat ik zoveel mogelijk mijn stralende zelf kan zijn.

 

 

Herken jij je in de woorden van dit artikel?

Wil je graag individuele begeleiding van een ervaringsdeskundige bij het leren herkennen en loslaten van dat wat niet van jou is door je weer te herinneren wie jij diep van binnen bent? 
Klik hier voor het maken van een afspraak.

 

Liefs Lea

 

Deze pagina delen:


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07