Helder BewustZijn 15 jaar!

 

Door Lea van der Eem www.helderbewustzijn.com.

 

Deze lente bestaat mijn praktijk 15 jaar!

 

15 jaar geleden heb ik na de geboorte van mijn oudste dochter mijn baan opgezegd en begon (voor € 20,- per afspraak :-) ) cliënten te zien in mijn oude slaapkamer in het huis van mijn moeder. 

 

Ik was vastbesloten mijn eigen pad te bewandelen. Geen "behandelingen", geen methoden en technieken, geen cognitieve gedragstherapie. Tijdens mijn studie tot psycholoog kon ik eigenlijk niet geloven dat de manier waarop naar mensen en hoe hen te begeleiden werd gekeken, zo beperkt was.

 

Ik wilde contact maken met mensen vanuit mezelf, mijn intuïtie en helemaal mijn manier van begeleiden ontdekken. Dat was een pittige weg om te gaan, om zo te pionieren! Jarenlang kwamen er heel weinig cliënten.

 

 

Er zijn verschillende perioden geweest dat ik weer ben gaan solliciteren. Niet omdat ik dat wilde, maar vanuit financieel oogpunt. 

Maar hoeveel ik ook solliciteerde, ik werd nergens aangenomen. Achteraf gezien, weet ik dat dat "hulp" was, omdat het echt de bedoeling was dat ik bleef pionieren en helemaal mijn eigen ding doen. Maar op het moment zelf, gaf het mij behoorlijk veel stress. En uiteindelijk heb ik nooit echt geld tekort gehad (al dacht ik dat dat wel zo was), er is altijd voldoende geweest om van te leven.

 

Er was ook een periode (na het uit elkaar gaan met de vader van mijn kinderen) dat ik dacht, weer om financiële redenen, dat ik mijn huis moest verkopen. Daarmee zou ik niet alleen de fijne woonplek voor mij en mijn drie meiden kwijt zijn, maar ook mijn praktijkruimte. Tot twee keer toe kreeg ik hulp uit onverwachtte richtingen. Het was echt een wonder dat wij in ons huis mochten blijven en ik mijn praktijkruimte kon behouden.

 

In al die jaren, met alle uitdagingen die ik tegenkwam op werkgebied en ook privé, groeiden mijn vertrouwen in mezelf, mijn visie, mijn manier van begeleiden en ook in het leven. Ik bleef me innerlijk enorm ontwikkelen, mijn bewustzijn verruimen en bouwen aan mijn "basis". Zowel in mezelf als in mijn praktijk. Wat in feite hetzelfde is, want ik "ben" mijn praktijk.

 

Pas de laatste jaren ben ik zichtbaarder aan het worden voor een grote groep mensen, door het schrijven van de artikelen voor Nieuwetijdskind. Inmiddels lezen duizenden (en soms zelfs tienduizenden) mensen de artikelen die ik schrijf en vinden zij daar steun en herkenning. Steeds meer ben ik mijn plek aan het innemen en doe ik wat voor mij bedoeld is in dit leven.

 

Als ik terugkijk naar wie ik 15 jaar geleden was en wie ik nu ben, dan ben ik werelden gegroeid. Tegelijkertijd voelt het nog maar als het begin. Ik voel oneindige groeimogelijkheden voor me liggen. Er is nog heel veel kennis, ervaring en bewustzijn in mij, al ontdekt en nog on-ontdekt, om te delen.

Als ik me voorstel dat ik weer 15 jaar voor me heb, en misschien wel 2 of 3 keer die jaren, is het onmogelijk om me voor te stellen waar dat allemaal heen kan gaan.

Ik voel veel zin om verder te gaan en te ontdekken wat er allemaal op mij ligt te wachten.

 

Dankjewel voor het lezen van mijn schrijfsels en voor al jullie steun en vertrouwen...

 

Liefs Lea

Deze pagina delen:


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07