Energienieuws: Grenzen en eigenwaarde

November 2018

Lea van der Eem

Mensen, wat wordt er veel aangeraakt in de diepte en wat zijn we aan het opschonen met zijn allen! De afgelopen weken zijn de thema’s eigenwaarde en grenzen weer flink getriggered. Je grenzen werden overschreden of je voelde extra duidelijk waar je al veel te lang over je grenzen hebt laten gaan.

 

Weten wat je waard bent

 

Als je dieper hebt kunnen voelen, kwam je in contact met oude pijn en verdriet, je niet gezien, begrepen en gewaardeerd voelen.
Grenzen en eigenwaarde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je over je grenzen laat gaan, weet je nog niet wat je waard bent. Wanneer je wel weet hebt van wie jij bent en jouw waarde voelt, zullen jouw grenzen duidelijk en stevig zijn.

Dat jouw grenzen steeds meer voelbaar zijn voor jou, ook al gaan mensen daar soms nog overheen, geeft toch aan dat jouw gevoel van eigenwaarde groeiende is.

 

 

Felheid is een beschermingsechanisme

 

Wanneer je het voornamelijk aan de oppervlakte hebt gehouden, heb je misschien gemerkt dat je verhardde, fel was, of boos en geïrriteerd hebt gereageerd.

Als je merkt dat je feller of bozer reageert dan je zou willen of past in de situatie, dan schuilt daar pijn onder. De felheid of boosheid is een oud beschermingsmechanisme om de pijn niet te laten zien of voelen. Een bescherming van je kwetsbaarheid. Omdat je eerder niet de mogelijkheid binnen je bereik had, om je gevoelens een veilige plek in jezelf te bieden, omringd met jouw liefdevolle zorg en aandacht, is er een hardere beschermingslaag omheen gekomen.

 

 

Je mag mild zijn voor jezelf

 

De afgelopen weken zijn die diepere lagen aangeraakt, in het licht gezet en daarmee meer in ons bewustzijn gekomen. Voor veel mensen kwam er ergens halverwege vorige week een uitbarsting van felheid of aangeven van een grens zoals je dat nog niet eerder had gedaan in de betreffende situatie. Sommige mensen schrokken van zichzelf, zoveel ‘ouds’ kwam er opeens naar buiten.

Als dit voor jou ook zo was, wees dan vooral mild voor jezelf en nodig bewustzijn uit bij de gevoelens op diepere lagen. Want je gevoelens zijn het die gezien en gevoeld mogen worden. Zij zijn het die jouw liefdevolle aandacht verdienen.

 

 

In het licht van je bewustzijn

 

De oude beschermingslagen komen stapje voor stapje in het licht van je bewustzijn en worden laagje voor laagje afgepeld. Per laagje kan je bekijken of ze nog wel zo nodig en zinvol zijn.
Al het oude wat ons niet meer dient, wordt langzamerhand losgeweekt en losgelaten.

Zo komt er ruimte om de energieën van de nieuwe tijd in onszelf toe te laten en te integreren in ons lichaam, energiesysteem en dagelijkse leven. De energie van de nieuwe tijd is zachte kracht, waarde, openheid, verbinding, vertrouwen, ruimte, vrijheid, leven vanuit verbinding met jezelf, gemak, grenzen aangeven in verbinding met je hart (liefde), buik (innerlijke wijsheid) en bekkengebied (stevigheid en vertrouwen).

 

 

Wil jij begeleiding ontvangen bij het opruimen en loslaten van oude energie, gevoelens, patronen en gedachten die de afgelopen dagen en weken in jou zijn aangeraakt en losgetrild en het ontvangen, laten stromen en aarden van de nieuwetijdsenergie in je lichaam?

Tijdens de healing "Aarden van de actuele nieuwetijdsenergie" op zondag 18 november om 10 uur, word je zo begeleid dat je in je lichaam ervaart en voelt hoe je dit kan doen.


Je leert om te gaan met energie en gevoelens die jij in jezelf tegenkomt tijdens jouw proces van transformatie of wakker worden.

Door ons met elkaar te verbinden kunnen we onze taak van het oude loslaten, transformeren en de nieuwe energie op aarde brengen makkelijker maken en wordt het voor onszelf lichter.

 

Heb jij zondag om 10 u wat anders te doen? Je kan de opname van de healing ook later nog, op je eigen moment, beluisteren.

Meer informatie en aanmelden.

 

 

 

Deze pagina delen:


Helder BewustZijn

Lea van der Eem

De Zandakkers 12

6674 DJ Herveld

 

lea@helderbewustzijn.com

 

Btw-id: NL001880072B08

 

KvK: 09199936

 

IBANreknr. NL78 INGB 0002 9574 07